Structure_A-Zero Architects © Agnese Sanvito.JPG
 
 
 
Cover Image_A-Zero Architects © Agnese Sanvito.JPG
 

The clients for this project wanted to prioritise reused materials throughout. The existing property, though extremely decapitated was essentially solid enough, so we decided to focus our attention in extending the property using recycled materials where possible. 

The main opportunity was for the new structure of the rear two story extension. This is made entirely out of recycled scaffolding boards, which extend from party wall to party wall, and create a rhythm of structure through the sitting and kitchen areas. 

Fixtures and fittings were procured from other sites including the kitchen counter which came from a School Science lab. 

 

Architect : A-Zero Architects

Giles Bruce, Shoichi Sado, Mizue Katayama

Structural Design: Fordham Consulting

Contractor : TBS Tutka Ltd

Approved Inspector : PWC

Joinery : Leith Furniture

 
A-Zero Architects_Scaffolding board house_axo_1-100.jpg

Similar projects