Cottage by the Thames_London_02_A-Zero Architects.jpg
 
 
 
Cottage by the Thames_London_01_A-Zero Architects.JPG
 

Within a stone’s throw of the Thames, this project comprises the full refurbishment, reconfiguration and extension of a19th Century cottage.

 

The site is extremely compact and irregular, and the view toward the Thames is oblique. The project creates a series of visual and social connections diagonally internally and externally through the three levels of the site. A lower and an upper courtyard provide a split-level external space, whilst a tantalising view toward the Thames from the new upper level, is captured through a glazed corner dormer.

 

The project seeks to balance new and old, the original brick of the cottage retained and juxtaposed the new oak joinery, with natural light throughout. 

 

Architect : A-Zero Architects

Giles Bruce, Ross King

Structural Design: Fluid Structures

Contractor : BBC Construction

Joinery : Dominic Ash

Photographs © Ross King

 
A-Zero Architects_Isleworth Cottage_GF_1-100_a.jpg

Similar projects