Glazed Fissure House_London_banner2_A-Zero Architects.jpg
 
 
 
Glazed Fissure House_London_05_A-Zero Architects.jpg
 

This house renovation in West London extended and refurbished an existing property. As a young family, one of the concerns was retaining visual connections through the house whilst still respecting the original room based layout. One way we answered this brief was to use a linear skylight / eaves glazing to divide old and new parts of the house, allowing a convenient view diagonally up to the first floor nursery and bringing down light to the kitchen. 

The palette of materials comprises crittall doors and windows, concrete tiles, and exposed brickwork from the original house. Alsl the bricks were recycled from the original house, with the aim of integrating old and new in a seamless way. 

AWARDS / PUBLICATIONS

Architect : A-Zero Architects

Giles Bruce, Shoichi Sado

Structural Design: Fordham Consulting

Contractor : Ministry of Building

Photographs © Adam Scott

 
A-Zero Architects_Glazed fissure house_section_1-100.jpg

Similar projects