Elephant & Castle Housing_London_banner_A-Zero Architects.jpg
 
 
 
Elephant & Castle Housing_London_03_A-Zero Architects.jpg
 

This new-build mixed use building in the heart of the regeneration zone in Elephant & Castle, London comprises a ground floor nursery, and three triplex townhouses above.

 

The project is on a tight triangular site. The three houses are expressed as three volumes with openings for windows, doors and balconies formed in a different pattern for each. Two of the volumes touch the ground, whilst the third is elevated as it turns the corner. The red and black brick of the elevations draws reference to the buildings either side, so that the new development bridges between its neighbours.

 

The project includes a number of low energy strategies including a PV installation supplying power to the nursery and houses.

Architect : A-Zero Architects

Giles Bruce, Phillip Toyin

Structural Design: 

Contractor : PH Construction / Blero Construction

Photographs © James Whittaker

 
A-Zero Architects_Elephant & castle housing_Section_1-100_new.jpg

Similar projects