Curved House_London_banner1_A-Zero Architects.jpg
 
 
 
Curved House_London_06_A-Zero Architects.jpg
 

This narrow and long site did not lend itself to development. Originally a ramshackle garage hemmed in on three sides by surrounding buildings, there was virtually no opportunity for outward facing windows. So, we created a new opportunity, designing a building which dips in the middle to create two new external walls and a roof through which light and air could be brought to the interior. 

The project comprises two houses within this curved massing, a two bed and a three bed town house. Both houses are organised over three floors with one principle room per floor. Despite their proximity, the two houses feel quite distinct from each-other, both entered through different streets, and both enjoying secluded private amenity spaces.

 

Architect : A-Zero Architects

Giles Bruce, Phillip Toyin

Structural Design: Fordham Consulting

Contractor : Blero Construction

Photographs © Adam Scott

 
A-Zero Architects_Curved house_LongSection_1-100_A_new.jpg

Similar projects