Two Houses in Wandsworth_London_banner_A-Zero Architects.jpg
 
 
 
Two Houses in Wandsworth_London_08_A-Zero Architects.jpg
 

Two houses, one old and one new. 

The new house, built on an awkward angular end-of-terrace plot, draws reference to the old house. The original sash windows are reinterpreted with a similar proportion, but within rendered angled reveals. The slate roof carries through the lines and materiality of the terrace, but with integrated gutters to achieve a smooth elevation. 

The old house, is reconfigured internally, extended and upgraded throughout.   A change in level from front to back, and relationship to neighbouring properties and trees informs the rear elevation, also of brick. Internally, kitchens and staircases are of birch ply.  

Architect (Concept & Planning) : Konishi Gaffney Architects

Architect (Detail design and construction) : A-Zero Architects

Giles Bruce, Shoichi Sado

Structural Design: Entuitive Engineers

Contractor : Ministry of Building / William Gaze Developments  

Photographs © Adam Scott

 
First Floor Plan.jpg

Similar projects